Ännu en Dag Förslösad |

Skara Brae

Dagens mål var stenåldersbyn Skara Brae på Orkneys västra kust. En makalöst vacker plats och en spännande historia. 


Under millenier har bosättningen legat skyddad i sanddynerna, men en dag vände vinden och byn såg åter dagsljus. 

Otroligt välbevarat och mycket spännande även enligt barnen. De gillade framförallt reproduktionen av ett boningshus. Det var fascinerande att se att stugans layout och utrustning inte skilde sig alltför mycket från en modern stuga. Visst, den saknade såklart vatten och el, men samtidigt hade den både bokhyllor och skafferi.

Sen var det också mycket pedagogiskt gjort med en tidslinje från själva museientrén till bosättningen. Varje meter symboliserade ett visst antal år, och redan efter de första stegen hade vi passerat både månlandningen och andra världskriget. 

Back to Top

Write a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menyer

Sidor

Kategorier

  • Blogginlägg