Ännu en Dag Förslösad |

Huset du älskade

huset_du_alskade-193x300För ett par år sen tipsade en kollega om det då ganska nya bokförlaget Sekwa Förlag som specialiserat sig på att översätta fransk litteratur som inte kommit ut på svenska tidigare. Och även om jag blev lite nyfiken måste jag säga att just den genren inte är nån favorit, och trots goda intentioner blev det alltså inget läst.

När jag var hemma sista veckorna inför att Adrian föddes pratade mamma plötsligt om en så vacker, fransk bok hon läst att jag inte kunde låta bli att låna den. ”Huset du älskade” av Tatiana de Rosnay visade sig dessutom vara från just Sekwa Förlag, en oväntad bonus.

I boken får man följa Rose som många år tidigare förlorat sin älskade man och nu lever ett mycket tillbakadraget liv i huset han fötts och vuxit upp i. Men Napoleon III har planer för att göra Paris till en vackrare och mer papmig stad, och river därför stora delar av staden för att ge plats åt sina nya boulevarder och Rose bestämmer sig för att käpma emot till sista andetaget. Nu har turen kommit till Rose kvarter, och i brev adresserade till den döde maken får man följa hennes tankar kirng livet, löften och kärlek.

Otroligt gripande och vacker berättelse, och brevformen som litterärt grepp gör berättelsen inte bara rättvisa utan lyfter den till att bli än mer fantastisk.

Back to Top

Write a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Menyer

Sidor

Kategorier

  • Blogginlägg